HighBrook Investors verkoopt twee kantoorgebouwen in Rotterdam aan AEW

HighBrook Investors heeft twee kantoorgebouwen in Rotterdam verkocht ter grootte van circa 27.000 m² VVO (kantoor) ruimte aan AEW, handelend namens AEW Europe Value Investors II (EVI II).

HighBrook heeft beide gebouwen begin 2018 verworven.

Het betreft het kantoorgebouw Boompjes 258, gelegen aan de oevers van de Nieuwe Maas met een panoramisch uitzicht over de stad. Het gebouw is in 2018 gerenoveerd en omvat meer dan 16.000 m² VVO kantoorruimte verdeeld over 22 verdiepingen.

Het tweede gebouw, Vasteland 10 – 40, behelst een kantoorgebouw met ondergelegen winkelruimte dat op 500 meter afstand van Boompjes 258 ligt. Het gebouw omvat bijna 4.000 m² winkelruimte op de begane grond en eerste verdieping en meer dan 7.000 m² kantoorruimte op de bovenste zes verdiepingen. Het gebouw is in 2017 gerenoveerd en is verhuurd aan 14 huurders.

In Rotterdam heerst een aanzienlijke daling van de leegstand, die de afgelopen jaren meer dan gehalveerd is door onder meer conversies van kantoren tot woningen. Naar verwachting zal de komende jaren het huurprijsniveau met circa 10% stijgen.

HighBrook Investors werd commercieel geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.

 

News

Nieuws

Michiel Lakeman naar Van Gool Elburg

Nieuws

Van Gool Elburg adviseert bij verkoop Hello World