Nuveen Real Estate breidt haar Nederlandse logistieke portefeuille uit met de aankoop van een nieuw ontwikkeld distributiecentrum

Nuveen Real Estate, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, heeft namens haar Europese Logistieke platform haar uitbreiding naar Nederland voortgezet.

De vermogensbeheerder heeft het nieuw ontwikkelde logistieke distributiecentrum van circa  25.000 m² voor circa € 36 miljoen aangekocht van VolkerWessels Logistics Development.

In februari 2020 is gestart met de bouw van het nieuwe hypermoderne distributiecentrum. Het distributiecentrum wordt circa 25.000 m² groot en zal, naar verwachting worden opgeleverd in oktober 2020, inclusief bijbehorende parkeergarage met ruimte voor circa 180 parkeerplaatsen.

Het pand zal na oplevering dienst doen als nieuw servicekantoor en nationaal distributiecentrum voor Welkoop, marktleider in tuin- en dierenartikelen. Welkoop verhuist hiermee van Ede naar Apeldoorn. Vanuit de nieuwe locatie worden straks de circa 150 winkels bevoorraad en zullen tevens de e-commerce activiteiten worden uitgevoerd.

VWLD en Welkoop hebben gekozen voor Bedrijvenpark Apeldoorn Noord 2 vanwege de centrale locatie ten opzichte van de winkels van de retailer. Welkoop kan vanuit Apeldoorn 85 procent van haar winkels bereiken binnen twee uur rijden. Daarnaast is het bedrijvenpark gunstig gelegen ten opzichte van de A1 en A50. Apeldoorn vormt het hart van de logistieke regio ‘A1 corridor’ en is prominent gelegen als hub op de logistieke as naar Noord- en Midden Duitsland.

Nuveen Real Estate werd bij deze transactie geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.

 

News

Nieuws

Michiel Lakeman naar Van Gool Elburg

Nieuws

Van Gool Elburg adviseert bij verkoop Hello World