Een institutionele belegger verwerft “The Monarch Tower” in Den Haag

Een institutionele belegger heeft onlangs het kantoorgebouw met parkeergarage gelegen aan de Prinses Beatrixlaan 5 in Den Haag gekocht van een Duits vastgoedfonds, beheerd door Hansainvest Hanseatische Investment-GmbH en geadviseerd door s.boehme & co. Management GmbH.

Het gebouw is gelegen op eigen grond op een toplocatie in het Beatrix Kwartier, het zakencentrum van Den Haag. “The Monarch Tower” is gelegen in de nabijheid van Den Haag Centraal Station, gesitueerd tussen de Prinses Beatrixlaan en de Utrechtsebaan. Het gebied bestaat uit een mix van bedrijven, woningen en recreatievoorzieningen. Het gebouw is ontwikkeld in 2013 en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling bestaande uit drie nieuw ontwikkelde torens en één bestaand gerenoveerd gebouw.

“The Monarch Tower”  voorziet in circa 13.620 m² VVO kantoorruimte alsmede 121 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage en is volledig verhuurd aan een mix van 11 huurders.

“The Monarch Tower” is een buitengewoon duurzaam gebouw en beschikt onder meer over een ondergronds systeem voor thermische energieopslag. Een breed scala aan andere systeem gerelateerde maatregelen, zoals ledverlichting en bewegingsmelders, zorgen ervoor dat het gebouw beduidend minder stroom verbruikt dan vergelijkbare gebouwen. Het gebouw heeft de BREEAM-NL-certificering met een ‘Excellent’ beoordeling.

De koper werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten B.V.

News

Nieuws

Michiel Lakeman naar Van Gool Elburg

Nieuws

Van Gool Elburg adviseert bij verkoop Hello World